Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Vesiensuojelusuunnitelma

Kaislojen niitto elokuussa 2022

Keltaniemen Vesiensuojeluyhdistys on tilannut vääksyläisen Rantapalvelu Jari Vuorelan niittämään Näsiäissalmien kasvillisuuden jälleen tänä kesänä 2022. Yhdistys maksaa koneen siirrot/kuljetuksen ja salmien niiton sekä salmista tulevan niittojätteen poiston. Niitto tapahtuu elokuun aikana, tarkempaa ajankohtaa Vuorela ei tällä hetkellä pysy antamaan.
 
Mökkiläisillä/ranta-asukkailla on mahdollisuus tilata niitto omalle rannalle samassa yhteydessä, yhden rannan niittokustannus on +-100euroa - riippuen rannan koosta ja läjitysmahdollisuuksista. Tilaus tulisi tehdä 1.8.2022 mennessä.
Jos haluat niiton omaan rantaasi, niin tilaa palvelu itse suoraan sähköpostilla rantapalvelu@gmail.com Otsikoi viestisi “Keltalahti 2022”.
Kirjoita viestiin oma nimesi, puhelinnumerosi ja kiinteistötunnus. Kiinteistötunnuksella varmistat, että niitto tapahtuu omassa rannassasi.
Jos pystyt kertomaan läjityspaikan jo tilatessasi, niin ilmoita sekin viestissäsi.
 
Tarkempi ajankohta ilmoitetaan tilaajille.
Olisi hyvä jos pystyisit olemaan paikalla “haravoimassa kaisloja” kun kone työskentelee, konella ei pysty ihan kaikkea leikkuujätettä keräämään.

 

Tilanne Keltaniemen vesi- ja valuma-aluuella sekä toimenpiteet 2019 (pdf)

 

Keltaniemen vesi- ja valuma-alueen hoitosuunnitelma 2018 (pdf)

 

Keltalahden vesi- ja valuma-alueen hoitosuunnitelma 2017 (pdf)

Hoitosuunnitelman on laatinut ympäristö- ja energiatekniikan opiskelija Marjaana Mattsson opinnäytetyönään yhteistyössä hankkeen toimeenpanoryhmän kanssa. Opinnäytetyön ohjasi opettaja Paula Salomäki Lahden ammattikorkeakoulusta. Hoitosuunnitelman materiaalin tuottamiseen ovat myös osallistuneet sekä Koulutuskeskus Salpauksen ympäristönhoitajaopiskelijat opettajanaan Lauri Latva.